10/26/2011

Jak správně žehlit?


Jak vlasy vyžehlit správně a přitom je co nejméně poničit? Úplně jednoduše,sleduj!


Důležitý je samotný výběr žehličky. Žehlička by se měla rychle zahřát a navíc je lepší ta užší. S tou pak vykouzlíte i vlnky.. Při výběru správné žehličky se soustřeďte na povrch, nejlepší a nejšetrnější jsou keramické žehličky, s turmalínovým a teflonovým povrchem . TIP! HP 4669, Philips, 1 999kč a méně! Výborné jsou také žehličky značky Remington, které často používají profesionální kadeřnice.
Co bys měla vědět? Čím častěji budeš žehličku na vlasy používat, tím vyšší riziko hrozí, že si vlasy zničíš. Vlasy budou suché a polámané.
1) Před vyhlazováním vlasů každý pramen postříkej ochranným sprejem (já jsem velmi spokojená s got2be od Schwarzkopf, 139Kč). Ten chrání proti poškození vysokou teplotou žehličky, tudíž důkladně popraš každý pramen, který chceš žehlit. Stačí pramínky postříkat shora, sprej se vsákne až ke konečků pramene.
2) Vlasy žehli odspoda hlavy, po vrstvách vlasů a vrstevnicích hlavy nahoru k šošolce. Zbytek vlasů si vždycky sepni gumičkou nebo sponou, aby ti nepřekážely. Ideálně přizvi na pomoc kamarádku, ale i sama to určitě hravě zvládneš. Buď trpělivá, prameny u temene hlavy zkus rovnat s hlavou v předklonu. Je to jednodušší. Nesnaž se žehlit hodně vlasů najednou. Tuto proceduru prostě nemůžeš uspěchat. Po jednotlivých pramenech přejížděj pomalu, vydrží ti pak déle rovné.
3) Hotovo! Super rovné vlasy za pár minut odteď zvládneš levou zadní.Závěrem rovné vlasy lehce přelakuj, aby se ve vlhku zase nezkroutily.

Žádné komentáře:

Okomentovat